Societat 01/09/2011

'Els matins' tornen dilluns amb Ariadna Oltra i una nova imatge

Quan TV3 aixequi dilluns el teló de la vuitena temporada d' Els matins , els espectadors hi veuran moltes novetats, des de la presentadora fins al decorat. L'estructura bàsica del programa, però, es manté igual.

Albert Castellví Roca
2 min
Ariadna Oltra (esquerra) i Helena Garcia Melero seran les dues cares visibles de la nova temporada d' Els matins de TV3, que s'estrena dilluns amb una imatge i un plató completament renovats.

Barcelona."Canviar-ho tot per continuar sent líders". Aquesta és la premissa que, segons la directora de TV3, Mònica Terribas, han seguit els responsables d' Els matins a l'hora de plantejar la vuitena temporada del programa, la primera sense Josep Cuní. I no hi ha dubte que, si més no visualment, l'espai tindrà ben poc a veure amb el que es va acomiadar el 22 de juliol: el plató, la sintonia i el logotip han canviat de dalt a baix, però la principal diferència és que qui saludarà els espectadors dilluns vinent a les vuit en punt del matí serà Ariadna Oltra.

En el fons, però, l'estructura del programa no variarà tant. El nou director d' Els matins , Manel Sarrau, explica que Oltra "liderarà la part informativa" de l'espai, de 8.00 a 10.00, que inclourà un informatiu, l'entrevista habitual -que pretenen que sigui "una referència informativa per a tothom"- i la tertúlia, que incorporarà "moltes cares noves", per ampliar "el ventall de pluralisme i el ventall generacional".

Oltra assegura que creu "molt" en el programa, i explica: "Quan el Josep Cuní va dir que marxava [a 8TV] i em van proposar de venir aquí, no vaig demanar cap hora per pensar-m'ho. Vaig dir que sí".

A partir de les 10.00, el timó el durà Helena Garcia Melero, que ja tenia un paper protagonista en aquesta segona part del programa els últims anys. Melero deixa clar que se sentirà ben còmoda al capdavant d'aquest tram d' Els matins , amb format de magazín orientat als temes socials i culturals i en què les actuacions en directe guanyaran pes. "Si un dia em vaig fer periodista és perquè tinc un vessant social", afirma Melero, i afegeix que si ara li preguntessin què vol fer "diria Els matins ", un programa que qualifica de "televisió, en majúscules, on caben tots els gèneres i que fa sentir molt viu". "És la vida mateixa portada a un plató", sentencia.

Melero, però, no és l'única representant de l'anterior etapa que continua. Com destaca Sarrau -fins a l'any passat, subdirector del programa- l'equip no és nou: "És un equip sòlid, una part important hi som des del primer dia. Coneixem el repte, i això és garantia que es mantindrà la qualitat de la marca Matins ".

"No tenim cap por"

Tot i així, l'adéu de Cuní podria ser vist com un handicap per als que n'agafen el relleu, però Terribas és contundent: "No tenim cap por, perquè el pas de dir adéu i sort, buscar nous talents i que se'ls tornin a endur l'hem fet moltes vegades. El lideratge de TV3 no pivota sobre una sola persona", diu, convençuda que El matins continuarà sent l'opció preferida dels espectadors.

stats