Publicitat
Publicitat

SANITAT

Els medicaments més comuns, ara també més cars

Un total de 417 medicaments de consum habitual deixen des d'aquest dissabte d'estar finançats. Els metges adverteixen que això pot provocar un desplaçament cap a fàrmacs més cars

Des d'aquest dissabte, un total de 417 medicaments deixen d'estar coberts per la Seguretat Social. Són medicaments comuns per combatre refredats, cremor d'estómac i diarrees. És a dir, medicaments, com el Flumil, l'Almax i el Fortasec, que es poden trobar a la farmaciola de qualsevol llar.

A la pràctica, a Catalunya deixen d'estar coberts per la Seguretat Social uns 300 medicaments, ja que molts ja fa temps que s'havien deixat de receptar. A més, hi ha gairebé un centenar de medicaments de la llista que continuaran estant finançats quan serveixin per tractar malalties oncològiques i cròniques.

La llista de 417 medicaments s'actualitzarà periòdicament, s'hi inclouen tant medicaments genèrics com de marca i, segons Sanitat, s'han de desfinançar per costejar-ne d'altres de més eficaços i els destinats a patologies més greus, com el càncer. Però metges de família, farmacèutics i el mateix conseller de Salut, Boi Ruiz, alerten que deixar de finançar alguns fàrmacs pot acabar produint un increment de la despesa sanitària, ja que podria provocar un efecte desplaçament cap a altres medicaments més cars.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de