Societat 23/11/2011

La meitat del peix que mengem prové de piscifactories

L'augment del consum de peix ha fet que amb els estocs naturals no n'hi hagi prou. El sector ha apostat pels peixos de granja, però els ecologistes en denuncien l'impacte mediambiental

Thaïs Gutiérrez
1 min
La meitat del peix que mengem  prové de piscifactories

BarcelonaUn de cada dos peixos que mengem ve d'una piscifactoria, segons l'Organització de les Nacions Unides per l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), que ha analitzat el creixement de l'aqüicultura en els últims anys. El motiu d'aquest creixement és l'augment desmesurat de la demanda de peix.

Segons la FAO, més de la meitat de les 600 espècies de peix que consumim estan totalment explotades. I la previsió és que el consum segueixi creixent. Enfront d'aquesta situació, hi ha hagut un gran desenvolupament del cultiu de peixos, que en els últims deu anys ha crescut un 60%. Segons les previsions de la FAO, l'any 2012 més d'un 50% dels peixos que es consumiran a nivell mundial provindran de granges.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats