Una menor denuncia una agressió sexual "greu" d'un grup de nois per La Mercè

L'estand de sensibilització sobre agressions sexistes de La Mercè atén 11 denúncies i més de 500 consultes

Una noia menor d'edat ha denunciat una  agressió sexual "greu" per part d'un grup de nois en el marc de les festes de La Mercè. La noia va haver de ser traslladada a l' Hospital Sant Joan de Déu, segons ha explicat aquest dimarts la regidora de Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament, Laura Pérez.

Pérez ha relatat que la noia es va dirigir a la carpa sobre violència sexista que l'Ajuntament va instal·lar a l' avinguda Maria Cristina durant la Mercè després de patir l'agressió. Llavors es va activar el protocol, que va consistir a oferir-li assistència hospitalària i l'acompanyament de psicòlegs, efectius dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana.

La regidora ha explicat que la jove ha interposat una denúncia pels fets i ha destacat la feina dels especialistes per "tranquil·litzar i donar el suport emocional necessari davant la gravetat de l'agressió sexual", que es troba sota investigació.

La regidora ha destacat que les tres nits durant les quals va estar operativa la carpa es van atendre més de 500 consultes informatives. També es van realitzar 11 atencions: sis per agressions sexistes fora de les festes –en l'àmbit de la parella i l'exparella–, i cinc que sí que es van produir en actes de La Mercè. D'aquestes, dues són agressions homòfobes, i tres, agressions sexuals.

Segons ha apuntat, cada nit es van produir més de 10 consultes, i més del 30% van ser per part de nois que es van interessar per les agressions sexistes i com reaccionar-hi.

"Alguns ens han preguntat per què no tenim més presència en altres espais d'oci nocturn", ha assenyalat Pérez, que ha assegurat que l'Ajuntament treballa amb el gremi de l'oci nocturn per establir aliances i arribar més lluny amb un missatge contundent contra les agressions sexistes.