Els Mossos investiguen una possible agressió sexual a una nena de 13 anys a Barcelona

Els Mossos detenen pels fets un noi de 15 anys. La víctima nega haver patit cap agressió

Els Mossos d’Esquadra van detenir divendres un menor per suposadament haver agredit sexualment una nena de 13 anys en un centre comercial de Barcelona. Segons va avançar 'El Periódico' i va confirmar l’ARA, la menor va ingressar a l’Hospital de la Vall d’Hebron inconscient i en estat greu, tot i que ara “evoluciona favorablement”. De fet, aquest dissabte a la tarda ha recuperat la consciència i ha negat haver patit cap agressió, segons fonts dels Mossos. La policia catalana manté oberta la investigació per esclarir el cas.

Els fets van tenir lloc cap a les set de la tarda de divendres als lavabos de l’aparcament soterrani d'El Corte Inglés de Can Dragó, al districte de Nou Barris. Treballadors de l’establiment van detectar la presència dels dos menors als lavabos i van avisar els Mossos i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). En arribar-hi, van atendre primer la noia, que presentava un fort cop al cap, tenia hematomes al coll i estava inconscient, igual que el suposat agressor, segons sembla arran d'un consum excessiu d’alcohol. La noia va ser traslladada a la Vall d’Hebron, on es recupera poc a poc.

El noi va prestar declaració davant dels Mossos quan va recuperar la consciència i només va reconèixer que havia mantingut relacions sexuals amb la noia. Per això, els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació per presumpta violació. La noia ha declarat als Mossos que no havia patit cap agressió.

Aquests fets arriben només deu dies després que els Mossos detinguessin un menor de 17 anys per haver agredit sexualment tres dones –dues de les quals va violar– a la zona de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. Les dades posen en evidència l’augment de les agressions sexuals a la ciutat. Segons registres de l’Hospital Clínic, el centre que concentra l’atenció d’aquestes agressions, en l’última dècada els casos s’han més que doblat: avui ja atenen més d’una víctima al dia.

“Ens arriben bloquejades, avergonyides, terroritzades”, va explicar fa uns dies la coordinadora del torn de nit d’urgències, Teresa Echeverría. De fet, l’hospital calcula que quan acabi l’any s’hauran atès al voltant de 400 persones, un centenar més que l’any passat. La majoria, dones (91,5%). La resta són homes que han sigut agredits per altres homes.