SALUT
Societat 17/08/2012

Els menors a partir de 14 anys podran accedir a les seves dades mèdiques per internet

Salut i l'Hospital Sant Joan de Déu estudien la manera d'articular-ho per donar resposta als dilemes legals i ètics que planteja

Auri Garcia Morera
1 min
UN PAS MÉS CAP A L'E-SALUT
 Els ciutadans podran accedir  a finals d'any a totes les seves dades mèdiques per internet. La Carpeta Personal de Salut està ara en proves.

BarcelonaEl portal on els pacients poden veure les seves dades mèdiques a través d'internet –conegut com a Carpeta Personal de Salut– s'obrirà també a menors d'edat. El departament de Salut i l'Hospital Sant Joan de Déu estudien la manera d'articular-ho.

S'està buscant la fórmula legal perquè els menors a partir de 14 anys també accedeixin a la seva Carpeta Personal de Salut. "És més un problema jurídic que no pas de voluntat: tothom ha de tenir-hi accés", explica el coordinador general de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) del departament de Salut, Joan Guanyabens. No té, però, cap previsió de temps: "És un procés a llarg termini".

La llei és molt clara pel que fa als més grans de 16 anys, que és l'edat en què s'assoleix la majoria d'edat sanitària, però no tant per a la franja dels 14 als 16 anys. "Aquí és on hi ha una mica més de debat, perquè cal interpretar la llei, que no ho té tan ben fixat, i perquè entrem a valorar la qüestió del menor madur", explica el director d'innovació de l'Hospital Sant Joan de Déu, Jaume Pérez Payarols.

En l'àmbit de la salut fa anys que hi ha una tendència a involucrar més en la presa de decisions els menors amb prou capacitat per participar-hi, definits com 'menors madurs'.

Llegiu-ho a l'ARA Premium.

stats