Publicitat
Publicitat

Els mercats de Barcelona guanyen 1,5 milions de visitants el 2016

El tiquet mitjà de compra és de 16 euros, superior al de l’any passat, però encara més baix que abans de la crisi

Els mercats de Barcelona van rebre el 2016 gairebé 1,5 milions de visitants més que el 2015, segons el balanç que ha fet públic aquest diumenge el consistori. En total, 66,8 milions de persones van visitar l'any passat algun dels 39 mercats municipals de la capital catalana, una xifra que confirma la tendència a l'alça dels darrers anys. Fa set anys, el 2010, els mercats barcelonins registraven 61,6 milions de visitants.

Pel que fa a la despesa, el tiquet mitjà de compra és de 16 €, superior al de l'any passat (14,7 €), però encara més baix que la compra mitjana d'abans de la crisi. L'any 2009 se situava en els 17,8 €.

Un any d'inversions

Per a aquest 2017, l'Ajuntament de Barcelona preveu una inversió als mercats municipals de 33 M€, 11 més que l'any passat. Destaquen el començament de les obres dels mercats de Sant Andreu, de Bon Pastor i de la Vall d'Hebron o l'acabament de les obres del Mercat de Sant Antoni, que s'hauran allargat més de nou anys. La inauguració d'un dels mercats més emblemàtics de la ciutat està prevista per al primer trimestre del 2018.

Un any per veure el nou Mercat de Sant Antoni: comproveu com està quedant

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de