Societat 21/06/2011

Mercedes-Benz regalarà a Benet XVI un papamòbil ecològic

El vehicle podrà anar a una velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora

Efe
1 min

El VaticàLa casa automobilística alemanya Mercedes-Benz regalarà al papa Benet XVI un "papamòbil" ecològic, amb un motor híbrid, tot i que de moment no se sap quan li podran entregar. El portaveu del vaticà, Federico Lombardi, ha subratllat que Mercedes-Benz els ha "contactat" per informar d'aquesta "iniciativa", que desconeix quan estarà acabat però el que "és segur" és que no estarà a punt per a finals de setembre, quan el Pontífex viatgi a Alemanya i utilitzar-lo ja allà.

Benet XVI viatjarà al seu país per tercera vegada del 22 al 25 de setembre. Durant la visita, segons el Vaticà, farà servir els actuals "papamòbil".

Segons el setmanari alemany WirtschaftsWoche, el nou "papamòbil" disposarà d'un motor híbrid de 60 cv, anirà alimentat amb una bateria de ions de liti recarregable en una hora i anirà a 30 quilòmetres per hora, sense emetre gasos contaminants. Benet XVI utilitza actualment dos models "Mercedes Benz ML430", de color blanc, que compten amb un motor V8 de 4,3 litres i 272 cavalls.

Els automòbils porten a la part de darrere un habitacle alt, de vidres antibales, al centre hi ha la butaca en què s'asseu el papa i que pot alçar-se i girar perquè es vegi millor al Pontífex. A més d'aquests dos "papamòbil", el Bisbe de Roma en fa servir un tercer, un Mercedes G500 convertible, que utilitza pràcticament només a la plaça de Sant Pere del Vaticà per les audiències dels dimecres i actes multitudinaris.

Com a "papamòbil" es coneixen els vehicles oberts o amb una cabina de vidre que fan servir els papes per desplaçar-se pel Vaticà o l'estranger i al seu torn permeten als fidels veure el Pontífex des de diferents angles.

stats