Societat 22/08/2014

El 112 i els Bombers han rebut més d'un centenar d'avisos per les fortes tempestes que han fet activar el pla Inuncat

Els xàfecs més intensos han deixat 44,9 litres en 30 minuts a Cunit i 24,5 litres a Dosrius

Acn
2 min
Imatge del resultat de les tempetes a Cunit / @jaumecasanas

BarcelonaEl telèfon d'emergències 112 ha rebut més d'una cinquantena d'avisos per les fortes tempestes entre les tres de la matinada i les 12 del migdia d'aquest divendres. També han rebut una cinquantena de trucades els Bombers de la Generalitat, la majoria, per riscos estructurals, inundacions de baixos i desbordaments de rieres.

Moltes s'han fet des del Baix Penedès, el Vallès Oriental, el Garraf i el Gironès. A Calafell, les intenses pluges han arrossegat dos vehicles que eren aparcats a la riera. A més, s'han fet dos serveis a Cunit i a Calafell perquè han cedit dos murs. Protecció Civil ha demanat extremar la prudència davant la previsió de pluges intenses, calamarsa i forts vents arreu del país

Davant la previsió de xàfecs intensos i l'activació de l'alerta Inuncat, Protecció Civil de la Generalitat, a banda d'informar els municipis afectats per la previsió i als serveis d'emergència, ha comunicat de forma preventiva la previsió meteorològica als coordinadors i responsables de les diferents activitats amb menors a l'aire lliure regulades per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i que es troben a les zones on es preveuen les pluges.

En especial, s'han informat les colònies i campaments amb infants i joves i se'ls ha demanat que extremin la precaució en les activitats a prop de rieres aquesta tarda i que segueixin els protocols de seguretat que tenen disponibles si és necessari.

Protecció Civil de la Generalitat també demana fer seguiment de l'evolució de la previsió meteorològica i de les incidències i afectacions que es puguin produir sobretot en el cas de desplaçar-se al voltant de rius i rieres i zones inundables en general, i també seguir les indicacions del Servei Català de Trànsit (SCT) pel que fa a les eventuals incidències viàries, així com moderar la velocitat als llocs on plogui amb intensitat.

Així mateix, la cap de l'equip del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), Marta Pibernat, ha recomanat allunyar-se de rieres, rius, punts subterranis i zones inundables allà on plogui amb intensitat i, especialment, als llocs costaners o propers a la costa que reben molta afluència de gent per aquestes dates, evitar deixar vehicles en rieres i zones inundables, ja que poden ser enduts per una crescuda sobtada del cabal i posar en perill la integritat de les persones i dels béns. A més ha demanat que durant tot el dia "s'eviti fer desplaçaments innecessaris".

stats