Ensenyament
Societat 31/05/2012

Les mesures d'ajust deixaran 770 docents interins sense feina el curs que ve

Tots ells passaran a la borsa de substituts de la plantilla pública d'Ensenyament

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaL'increment de les hores lectives de tots els mestres i professors i l'increment de ràtios d'alumnes per aula deixaran finalment 770 docents interins sense contracte el proper curs, que passaran a formar part de la borsa de substituts.

Tot i que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va xifrar en un primer moment aquesta afectació en 500 interins, la confecció de les plantilles concretes de cada centre públic per al curs que ve –que el departament ja ha tancat i ha exposat avui als sindicats en una reunió– ha concretat finalment la xifra en 770, segons confirmen fonts de la conselleria.

El representant de l'escola pública a CCOO, Marc Sangüesa, ha qualificat les mesures d'insult i "agressió a l'educació", convençut que afectaran "molts més" interins dels 770 xifrats per Ensenyament. Pel sindicat, amb l'augment de ràtios, hores lectives dels docents, la disminució de les substitucions i els canvis a l'organització dels horaris de coordinació dels centres, perillen fins a 2.270 llocs de treball als centres públics de primària i secundària.

stats