SOCIETAT
Societat 09/04/2011

Ha arribat l'estiu?

Avui el termòmetre arribarà als 30 graus a Sabadell, Girona o Manresa i fins i tot els superarà a Lleida o Móra d'Ebre

Marc Candela
1 min

BarcelonaLa calor no afluixa i aquest dissabte al migdia els termòmetres tornaran a rondar els 30 graus al Vallès, al Bages, al Gironès o l'Empordà i fins i tot els superaran al Pla de Lleida i la vall de l'Ebre. Cap a la costa, en canvi, les temperatures quedaran una mica més frenades i en alguns trams les màximes no superaran els 21 o 22 graus.

En tot cas, calor gairebé d'estiu arreu del país, que vindrà acompanyada d'un cel absolutament ras i només algunes tímides nuvolades que creixeran a partir de mitja tarda al Pirineu de Lleida.

Al vespre, però, arriben canvis. Començarà a entrar vent de nord als dos extrems del país i demà diumenge ja notarem 3 o 4 graus menys al migdia, especialment a l'interior. Aquesta normalització de les temperatures coincidirà amb una lleugera inestabilització del temps que ens portarà a parlar de més núvols i fins i tot alguns ruixats de tarda al Pirineu i a la Catalunya central. De cara al vespre, algun xàfec curt i dispers podria arribar també a la costa.

Tot apunta que la setmana vinent serà tranquil·la, sense cap dia de pluja, però ja amb unes temperatures pròpies del mes d'abril. A l'interior no farà nosa una jaqueta a primera hora i al centre del dia difícilment trobarem termòmetres per sobre els 25 o 26 graus.

stats