LA MÉTEO
Societat 15/10/2011

La tardor més tímida dels últims anys

L'estiu sembla definitivament enterrat però ni el fred ni la pluja acaben d'arribar

Marc Candela
1 min

BarcelonaAvui hem tingut un tastet de tardor. Ben pocs termòmetres han passat dels 22 o 23 graus, els núvols han fet la guitza a estones a força comarques i al matí els ruixats de l'extrem sud del país han acumulat 14 litres a Amposta, 13 a Alcanar o 10 a Ulldecona.

Demà diumenge, però, les clarianes guanyaran protagonisme i el paraigua ja no s'haurà d'obrir enlloc -a tot estirar s'escaparà algun xàfec curt a la Safor o a la Marina Alta. L'ambient, en canvi, sí que es mantindrà tardorenc: el fred serà una mica més evident que avui a primera hora i al migdia pocs termòmetres arribaran als 24 o 25 graus.

De fet, amb els últims mapes sobre la taula, pràcticament podem assegurar que l'estiu està mort i que almenys durant aquest mes d'octubre no es repetirà cap gran calorada. Sí que es cert que entre dimarts i dimecres el mercuri repuntarà un parell de graus però tot apunta que el proper cap de setmana serà tant o més fresc que aquest.

Al mateix temps, però, la tardor no es vol acabar de consolidar. No tenim tampoc cap fredorada a la vista i a moltes comarques la setmana vinent la passaran amb jaqueta només a primera i última hora del dia.

I tot i que els propers dies seran una mica més variables, amb força núvols i fins i tot alguns ruixats prop de la costa, el sol es continuarà imposant a l'interior i a muntanya i no s'intueixen pluges més o menys generalitzades abans de vuit o nou dies.

Trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.ara.cat/meteo.

stats