Publicitat
Publicitat

Arriba l'anticicló i es quedarà fins Nadal

Aquest migdia serà el més suau de la setmana. Amb el pas de les hores els núvols s'aniran esqueixant

L'entrada d'aire càlid és ben evident en alguns indrets. A Lleida s'ha passat dels 0 graus d'ahir al matí als 9 d'avui, i a Girona el termòmetre ha pujat 8 graus. A tot arreu el canvi no és tan evident, però en general les temperatures han pujat entre 2 i 4 graus a molts indrets. Aquest matí l'ambient només és similar al d'ahir en algunes zones enclotades del Pirineu i de la Catalunya Central. Al migdia l'ambient serà molt suau, sobretot a la costa i al Prelitoral, on en alguns casos s'arribarà fins als 20 graus.

Durant el matí encara hi haurà molts núvols, però avui no cal agafar el paraigua. Amb el pas de les hores el cel s'anirà destapant, i a la tarda el sol predominarà gairebé arreu. L'inici del cap de setmana estarà marcat per un cel força serè, tot i que entre demà i dissabte al matí alguns intervals de núvols es passejaran per àmbits com la Selva, el Maresme, el Vallès i la costa central. També al vessant nord hi haurà alguns núvols durant el cap de setmana. L'anticicló té la intenció d'instal·lar-se i garantir que el temps estable es mantingui fins Nadal, un fet que provocarà que les boires vagin agafant un rol cada cop més important a Ponent. És possible que molts dies de la setmana de Nadal siguin tapats, freds i molt humits en aquest àmbit, mentre en general els núvols seran ben escassos.

D'avui cal destacar també el vent. Aquesta nit la tramuntana i el mestral encara han bufat amb cops forts: l'Hospitalet de l'Infant 119 km/h, Portbou 118 km/h, Fredes 90, Alforja 85, Reus 71, Tortosa 61, Tarragona 56. Amb el pas de les hores s'anirà desinflant, però tot avui i tot demà el vent continuarà bufant moderat de nord i de nord-oest.

A http://ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT