Calor forta, però només durant 48 hores

Dilluns començarà a baixar la temperatura al nord i l'interior i reapareixeran les tronades

Els núvols mitgencs, que ahir van deixar escapar gotes de fang en algunes comarques, van acabar desapareixent a última hora, cosa que ha facilitat que la nit no fos extraordinàriament càlida sinó molt semblant a les anteriors.

La fresca relativa de primera hora del dia donarà pas, avui sí, a una jornada de calor intensa. El termòmetre pujarà entre 1 i 3 graus més al migdia i aquest dissabte es preveu que se superin còmodament els 35 graus a l'interior, en alguns punts del prelitoral, al pla de Mallorca i a les comarques interiors de València i d'Alacant. A l'interior de l'Ebre i a l'entorn del Pla de Lleida s'espera que el termòmetre pugui assenyalar 37 o 38 graus a mitja tarda.

El sol picarà amb força arreu. Avui només es veuran créixer algunes nuvolades cap al Pirineu i a l'entorn del Maestrat. Al nord del Pirineu, cap al vessant francès, es podrien escapar xàfecs aïllats havent dinat.

Diumenge es preveu que pugui ser el dia més calorós del que portem d'estiu. La temperatura escalarà 3 o 4 graus més a l'interior i arribarà a fregar o assolir la marca dels 40 graus als indrets més tòrrids de Ponent i de l'interior del País Valencià. També podrà acostar-se a aquesta marca en algun punt del pla de Girona o de l'Alt Empordà.

El vent de garbí s'enfortirà a la Costa Brava diumenge, on caldrà estar pendents de les banderes a les platges. El vent també es farà notar en altres punts de l'interior i en sectors elevats del Pirineu.

Canvi de temps a partir de dilluns

El matalàs d'aire calent que tindrem en altura aquest cap de setmana tendirà a anar-se retirant cap a l'est i el sud de cara a dilluns a causa de l'aproximació d'una massa d'aire atlàntica, més fresca i inestable. Dilluns començarà a baixar clarament la temperatura, sobretot al nord i a l'interior. En sectors costaners, especialment del País Valencià, les Terres de l'Ebre i la Costa Daurada, la temperatura es mantindrà a la banda alta a causa del vent de mestral, que hi arribarà reescalfat. També bufarà moderada la tramuntana a l'Empordà i el mestral a les Balears.

El primer dia de la setmana anirà acompanyat de xàfecs i tronades. No seran generals, però sí que podran fer acte de presència abans del migdia a diverses comarques del nord-est i sobretot a l'àmbit pirinenc.

La temperatura es normalitzarà per a l'època de l'any a partir de dimarts i els mapes continuen indicant que el termòmetre s'hauria de mantenir a ratlla durant uns quants dies. Els xàfecs de tarda aniran de baixa dimarts, tot i que encara n'hi haurà en punts del nord-est.

Les tronades podrien tornar a guanyar extensió a la meitat nord entre dijous i divendres.

Més continguts de