Cap de setmana de ple estiu amb valors pròxims als 35 ºC

Diumenge entrarà la tardor astronòmica però l'estiu meteorològic continuarà

Aquest cap de setmana el més noticiable serà l'entrada a la tardor astronòmica diumenge, 23 de setembre, a les 03.54 h. Tanmateix, la tardor meteorològica sembla que no vol arribar. Ahir ja es van fregar els 37 ºC en molts indrets de l'interior de les Terres de l'Ebre, i els valors d'entre 30 i 35 ºC van sovintejar a la majoria de Catalunya. Als matins es nota un cert refrescament nocturn a causa de la pèrdua d'hores de sol respecte a ple estiu, però la fresca no té continuïtat durant el dia.

Les temperatures aquest dissabte seran altre cop ben altes, amb valors que arribaran a superar els 35 ºC a les zones més càlides de l'interior de Catalunya. Els valors d'entre 30 i 32 ºC seran els més habituals a la majoria de comarques.

Durant aquestes primeres hores del matí, alguns núvols baixos i alts alhora poden fer la guitza als banyistes més matiners. Tot i això, s'espera que de cara a la tarda la nuvolositat en general vagi a menys i es pugui gaudir d'una tarda assolellada a la majoria del país.

Demà, diumenge, a les 03.54 h entrarà la tardor astronòmica, però l'estiu meteorològic continuarà. L'ambient assolellat s'imposarà arreu del país durant tota la jornada. No esperem ni un núvol a pràcticament enlloc de Catalunya. Les temperatures seguiran a l'alça i encara podran pujar un parell de graus més en comparació amb la jornada d'avui dissabte. Alguns valors podrien superar de nou els 35 ºC cap a l'interior de les Terres de l'Ebre i el pla de Lleida.

¿Quan marxarà la calor?

La setmana vinent començarà molt probablement amb un canvi de temps que provocarà una davallada de les temperatures cap a valors més habituals per a l'època. Aquesta davallada vindrà acompanyada de ruixats en força indrets del litoral i prelitoral central, així com a les comarques de l'interior de Barcelona i Girona. 

Malgrat tot, hem de dir que només serà una normalització termomètrica. No es veu ni a curt ni a mitjà termini cap refrescada contundent que ens porti encara l'ambient de plena tardor.

Més continguts de