Cap de setmana amb força nuvolositat i ruixats que no acabaran de desaparèixer

A les Terres de l'Ebre i a les comarques de ponent gaudiran d'un ambient més assolellat i estiuenc

Comencem el cap de setmana parlant de noves precipitacions aquesta matinada passada però ja molt més febles. S'han registrat dècimes de litre en general i s'ha arribat al litre per metre quadrat a Cunit, per exemple. Moltes roines o plugims han sovintejat al llarg de la matinada en diversos trams de la costa central.

El dia comença amb un ambient molt tapat i rúfol a gran part del litoral i prelitoral central i sembla que així seguirà durant gran part de la jornada d'aquest dissabte. Només cap a ponent, al nord de la Costa Brava o a les Terres de l'Ebre, podran gaudir d'un ambient més assolellat i amb temperatures més estiuenques altra vegada. Com ja va passar ahir, es poden superar de nou els 30ºC cap a aquests sectors. Tanmateix, a la zona central de Catalunya, on persistirà la nuvolositat compacta gran part del dia, difícilment se sobrepassarà la marca dels 25ºC.

Durant la tarda, a més de la nuvolositat esmentada en els sectors corresponents, és probable que apareguin de nou ruixats al nord de les comarques de Barcelona i interior de Girona, amb tendència a viatjar cap al prelitoral. Seran moderats en general i no esperem grans quantitats de precipitació.

De cara a diumenge, parlarem d'una situació molt similar a la de dissabte, amb nuvolositat abundant en tot el sector central del país i més sol en els mateixos indrets on en farà dissabte. Fins i tot hi ha la possibilitat que durant el matí tinguem més ruixats, de nou al voltant de la costa central i puntualment podrien caure amb forta intensitat amb algun aiguat local altra vegada. De cara al migdia i a la tarda, els ruixats de la costa desapareixeran i donaran pas a nous ruixats a l'interior. 

Així doncs, podem dir que aquest cap de setmana, sense parlar de pluges continuades tot el dia, no acabarà de fer estiu.