La costa est dels Estats Units, en alerta per un temporal que podria col·lapsar Washington

S'espera que fins demà s'acumulin més de 60 centímetres de neu a la capital nord-americana

Els Estats Units estan en alerta per un temporal de neu i vent que està previst que afecti diversos punts de la costa est durant les pròximes hores. D'entre les grans ciutats, la més amenaçada és la capital, Washington, on el gruix de neu entre la tarda de divendres i tot dissabte s'espera que se situï al voltant dels 60 centímetres. És difícil fer comparacions amb nevades així a Catalunya, però pot servir recordar que la gran nevada del 1962 va deixar 70 centímetres al Tibidabo i una mica menys de 50 a la Travessera de Dalt de Barcelona. La nevada més intensa que ha viscut Washington va deixar 71 centímetres el gener del 1922. 

Per aquest motiu, el govern de la regió ha decidit tancar el metro i parar també totes les línies de bus durant el cap de setmana. Segons publica el ' Washington Post', una paralització com aquesta no té precedents en els 40 anys de funcionament d'aquests serveis. El metro sí que va tancar durant 36 hores l'octubre de 2012 arran de les afectacions provocades per l'huracà 'Sandy'. Mérs de 4500 vols han estat cancel·lats, inclosos els vols directes entre Barcelona i Nova York.

Dimecres, una nevada molt menys important ja va provocar problemes greus a Washington. Tot i que s'hi van acumular menys de 5 centímetres, la ciutat va tenir greus complicacions de trànsit, fet que ha portat l'alcaldessa, Muriel Browser, a demanar disculpes pels problemes que va haver-hi en hora punta.

A Filadèlfia també s'espera que la nevada hi deixi entre 30 i 40 centímetres, però altres ciutats com Nova York i Boston en quedarien menys afectades. Tot i així, la sensació de temporal també serà evident en aquests sectors, a causa del fort vent i les precipitacions de neu que poden arribar fins als 20 centímetres.

 

Més continguts de