Experts del Regne Unit proposen fer pagar més a qui voli sovint per mitigar el canvi climàtic

Un informe aconsella posar fi als programes de punts que bonifiquen els passatgers habituals

Un estudi del grup d'experts en canvi climàtic del Regne Unit, el Committee on Climate Change (CCC), proposa aplicar diverses mesures per desincentivar les persones que agafen avions amb més freqüència. L'informe proposa prohibir els habituals programes de punts que les companyies ofereixen per oferir descomptes als clients habituals.

Segons l'estudi, un 15% de la població britànica és responsable d'un 70% de les places en vols comercials del país, mentre un de cada dos ciutadans no vola cap vegada al cap de l'any.

El grup d'experts en canvi climàtic del Regne Unit proposa, de fet, invertir en concepte i crear algun tipus de taxa per als passatgers més recurrents. Considera que volar sovint és un “luxe que produeix alts nivells de contaminació”, i que com a tal és susceptible de ser taxat. El pla no afectaria la gent que vola per vacances un cop l'any. El CCC proposa que els diners recaptats per la taxa es reinvertissin en investigació per obtenir formes de volar menys contaminants.

L'aviació genera un 12% dels gasos d'efecte hivernacle del Regne Unit, és el quart sector que més en genera després del transport rodat (34%), l'alimentació (30%) i les calefaccions (21%). L'informe s'emmarca entre les propostes que el CCC fa al govern britànic per mirar d'obtenir l'objectiu d'emissions zero de cara al 2050.

Més continguts de