La méteo en 1 minut: s'acosten dos dies de treva pel que fa a la pluja

El front de ruixats de dimarts a la tarda donarà pas a un dimecres molt més estable, marcat per moltes més estones de sol

Els xàfecs de dilluns a la tarda a l'interior es van anar traslladant cap al litoral central i el nord-est a última hora. Al llarg de la nit s'han produït precipitacions poc rellevants en general: 7 litres a Olesa de Montserrat, 6 a Barcelona i el Prat de Llobregat, 2 a Dosrius o un litre per metre quadrat a Parets del Vallès, entre d'altres.

Aquest dimarts serà un dia insegur i de cel canviant. El matí el passarem amb clarianes efímeres, però també amb alguns ruixats dispersos en algunes comarques. Es tractarà de xàfecs breus, que podran descarregar a l'interior, però també entre la costa central i punts de la Costa Brava.

Més ruixats a la tarda

L'arribada d'un front a partir del migdia farà que les precipitacions guanyin presència a les comarques de Ponent, a la Catalunya Central i sobretot al Pirineu i el Prepirineu Occidental, on a la tarda la cota de neu s'emplaçarà a l'entorn dels 1.600 metres.

També caldrà obrir el paraigua en alguns moments de la tarda i al vespre en sectors del litoral i el prelitoral central, especialment entre el Maresme i les Terres de l'Ebre.

El front tendirà a allunyar-se a última hora. En conjunt les precipitacions seran força modestes, no comparables amb les del cap de setmana. En alguns indrets, però, es podran recollir més de 10 litres per metre quadrat.

El pas del sistema frontal també es farà notar al País Valencià a partir del migdia, especialment a Alacant i a l'interior de València, on també es reproduiran els xàfecs. Al vespre arribarà a les Illes, on guanyarà força i anirà acompanyat de ratxes notables de vent de garbí entre les Pitiüses i el sud de Mallorca.

El termòmetre assenyalarà valors similars als d'ahir terra endins, però tendirà a repuntar lleugerament a la costa. Al País Valencià les màximes podran pujar fins a cinc graus respecte a dilluns.

Treva entre dimecres i dijous

L'arribada d'una falca anticiclònica s'encarregarà d'estabilitzar, durant un parell de dies, la situació meteorològica. El sol guanyarà protagonisme dimecres en moltes comarques, tot i que quedarà més apagat cap a les planes i fondalades interiors a causa de la presència de bancs de boira i núvols baixos matinals.

Dijous a la tarda tornaran a progressar capes de núvols alts i mitgencs que anunciaran l'arribada d'un nou canvi de temps.

El termòmetre repuntarà a mitjans de setmana, sobretot als migdies. Les nits, en canvi, seran més fredes, amb glaçades febles a les valls pirinenques.

Un nou front de pluja abans d'un cap de setmana estable

La pluja tornarà a guanyar protagonisme divendres a causa del pas d'un sistema frontal actiu. Tot fa pensar que les precipitacions seran febles al litoral, però més abundants a l'interior i sobretot a la cara sud del Pirineu, on la nevada podria ser considerable en cotes mitjanes i altes de les muntanyes.

El front passarà amb celeritat i donarà pas a un cap de setmana que, ara per ara, s'entreveu força tranquil.

El termòmetre experimentarà pocs canvis els pròxims dies i marcarà valors a l'entorn de la normalitat.