Publicitat
Publicitat

L'aigua del mar està freda per a l'època de l'any

Divendres la temperatura de l'aigua del mar a Barcelona a 1 metre de fondària era de 16,1 ºC, un grau i mig per sota de la mitjana

Fruit de la bonança que ha fet aquests últims dos dies, són moltes les persones que s'han atansat a la platja. Uns han aprofitat per prendre el sol, i altres per fer el primer bany de l'any. El que cal tenir en compte és que, com que tot just estem a mitjans de maig, l'aigua encara no ha tingut temps d'escalfar-se.

Divendres, la temperatura de l'aigua a un metre de fondària a la Barceloneta era de 16,1 ºC. Això és un grau i mig per sota de la mitjana dels últims deu anys. Els núvols que vam tenir durant bona part de la setmana passada van impedir que el sol pogués escalfar l'aigua. A això s'hi ha de sumar la pluja que ha anat caient. L'aigua de la pluja té una temperatura força baixa, de manera que quan els rius i les rieres l'aporten al mar, fan que es refredi. És per això que si ho comparem amb la temperatura que tenia l'aigua a principis de maig, veiem que ha baixat 0,7 ºC.

Segons Diego Lázaro, l'observador que setmanalment mesura la temperatura de l'aigua a Barcelona, els 16,1 ºC de divendres són el valor més baix registrat des del 2006 a la segona setmana de maig. Val a dir que a mesura que vagin passant els dies el mar s'anirà escalfant. Tot i això, no serà fins al mes d'agost que arribarà al seu màxim anual.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT