Publicitat
Publicitat

L'anticicló es queda per Nadal

Els pròxims dies el temps continuarà marcat pel sol i les boires. El cap de setmana es començaran a produir canvis

La forta inversió tèrmica marca un dia més el temps de primera hora, en són molts els exemples evidents aquest matí. A Sant Salvador de Guardiola el termòmetre marcava -1 graus al voltant de les 7 del matí, mentre gairebé a 1000 metres, a Montserrat, n'hi havia 9 de positius. Un altre exemple en aquest cas al Ripollès, a Sant Pau de Segúries el dia ha començat amb -4 graus, mentre a Núria a la cota 2000 n'hi havia gairebé 8. Aquest mateix factor fa que la humitat sigui molt alta, especialment a les zones més enclotades.

Avui el sol predominarà a la costa, al prelitoral i al Pirineu, però un dia més les boires podrien no aixecar-se a l'interior, especialment a Ponent. Al migdia molts termòmetres rondaran al voltant dels 15 graus, tot i que a les comarques afectades per la boira l'ambient hi serà molt més fred i humit. No hi haurà canvis en el temps fins a Nadal, seguirem parlant de sol, boires, força humitat i temperatures contrastades entre el matí i el migdia.

Els primers canvis tímids arribaran amb un front que durant la tarda de Nadal aportarà alguns intervals de núvols al nord, la seva presència es notarà poc, però servirà per activar la tramuntana al nord de cara a Sant Esteve. Un canvi més clar cal esperar-lo per diumenge, el pas d'un altre front més actiu podria deixar algunes nevades al Pirineu i faria entrar vent més sec que aixecaria les boires i faria baixar clarament la humitat arreu. No sembla que aquest front hagi de deixar precipitacions fora del Pirineu, però abans d'acabar l'any n'arribarà, com a mínim, un altre. A http://ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

 

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT