Publicitat
Publicitat

L'últim canvi de temps de l'any arribarà diumenge

El sol i les boires marcaran el temps de Nadal. El cap de setmana un front provocarà nevades al Pirineu i fortes ventades

Poques novetats en el temps d'aquest dimecres. La jornada ha començat amb algunes boires gebradores a l'interior i glaçades a molts indrets. De les temperatures d'aquest matí destaquen els -9 graus de Das, els -7 de Lladurs, -6 a la Seu d'Urgell i també -6 a Esterri d'Àneu. La inversió tèrmica continua sent forta, però un cop trencada al migdia les temperatures seran suaus en tots aquests sectors. Només a Ponent la boira mantindrà el termòmetre molt baix al centre del dia, com ja ha anat passant en dies anteriors. Avui serà un altre dia de sol i bancs de boira persistent a la Depressió Central i a la vall de l'Ebre.

La nit de Nadal serà tan freda i humida com les anteriors, amb glaçades i gebrades abundants a l'interior i al Pirineu. Demà el temps també continuarà marcat pel sol i les boires, però a la tarda el pas d'un front començarà a activar alguns petits canvis: nevarà dèbilment al vessant nord del Pirineu, i la tramuntana s'activarà al nord. El dia de Sant Esteve al matí el vent podria bufar amb ratxes puntualment fortes en àmbits com l'Empordà, la Catalunya del Nord i les cotes altes del Pirineu.

A la majoria de comarques cap d'aquests dos dies festius hi haurà canvis significatius, el vent podria començar a aixecar algunes boires a l'interior, però el més probable és que calgui esperar fins diumenge per veure sortir el sol a Ponent. L'últim gran canvi de temps de l'any arribarà en aquest moment. Diumenge el pas d'un front provocarà nevades intenses i força extenses al Pirineu, tot i que en general l'element que més es farà notar serà el vent. La tramuntana i el mestral bufaran amb ratxes fortes al nord i a l'Ebre, i en conjunt el vent es deixarà sentir a moltes comarques. Tot plegat farà baixar de cop la humitat, aixecarà les boires a l'interior i farà que la sensació al migdia sigui més hivernal que els últims dies.

Aquest serà segurament l'últim dia de temps mogut fins a cap d'any, la primera part de la setmana que ve el temps serà assolellat, tranquil i amb temperatures clarament d'hivern. A http://ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT