Mallorca des de Barcelona, amb una definició poc habitual

La bona visibilitat d'ahir a la tarda va permetre albirar la serra de Tramuntana amb molta nitidesa

No és la primera vegada ni serà l'última que un fotògraf o un observador aconsegueix captar el perfil de la serra de Tramuntana de Barcelona, però les condicions de bona visibilitat d'ahir a la tarda van permetre que un especialista en aquest tipus de fotografies de perfils llunyans com és l'observador Marc Bret aconseguís unes captures de molta definició. Ell mateix confessa que mai abans havia aconseguit tant de detall en un albirament similar.

Les pluges del cap de setmana i el vent van fer que ahir a la tarda el nivell de partícules PM10 a Barcelona baixés fins a nivells per sota dels 5 micrograms per m3 d'aire a l'estació de mesura de Palau Reial, un valor que posa de manifest la nitidesa de l'aire. Cal recordar que fa escasses setmanes vam tenir un episodi de contaminació que va disparar el nivell de les partícules PM10 puntualment per sobre dels 100 micrograms per metre cúbic d'aire.

Les fotografies estan fetes des del Tibidabo. Trobareu més captures de la sessió d'ahir a la tarda de Marc Bret en aquesta galeria.

Els 5 millors indrets per veure Mallorca des de Catalunya

Més continguts de