Més núvols, però de moment poca pluja

Dimarts arribarà un canvi de temps que portarà xàfecs i una baixada de la temperatura

De matinada els núvols han anat clarament en augment fins a deixar el cel força ennuvolat arreu. Això ha fet que la temperatura mínima hagi estat entre 3 i 8 graus més alta que ahir a la majoria de comarques. Però en indrets com el Pont de Suert la pujada ha sigut superior als 10 graus (ahir 1,7 ºC i avui 12,0 ºC). A banda, hi ha hagut alguns xàfecs, sobretot al Pirineu, que localment han anat acompanyats de tempesta. Fins a les 8 del matí s'havien recollit 6 l/m2 a Viella, 5 l/m2 a Espot i 2 l/m2 a Molló.

Al llarg del matí es mantindrà el cel ennuvolat per núvols alts i mitjans, i fins i tot es pot arribar a escapar alguna gotellada. A partir del migdia les clarianes aniran guanyant terreny per l'oest i el sud fins a quedar una tarda més assolellada, sobretot a les comarques de Lleida i de Tarragona. Tot i això, creixeran nuvolades al Pirineu i a les muntanyes de l'interior de Castelló que podran deixar algun ruixat aïllat.

La temperatura màxima, tot i els núvols, pujarà una mica més. Se situarà entre 19 i 24 ºC al Pirineu i al litoral; entre 27 i 32 ºC a Ponent, a la vall de l'Ebre, a la conca de Tremp i al pla de Bages, i entre 23 i 28 ºC a la resta.

Demà el dia començarà amb pocs núvols. Amb el pas de les hores aniran arribant bandes de núvols alts i mitjans per l'oest que, avançada la tarda, acabaran arribant arreu. A més, durant les hores centrals del dia creixeran nuvolades en zones de muntanya que acabaran deixant alguns ruixats al Pirineu, a l'interior del nord-est i als Ports. La temperatura es mantindrà si fa no fa com avui.

L'augment dels núvols de demà a la tarda serà el símptoma del canvi de temps que s'espera per dimarts. Serà la jornada amb més pluja de la setmana. Els núvols i les precipitacions afectaran sobretot el Pirineu i bona part de les comarques de Girona, de Barcelona i el Camp de Tarragona. En canvi, al sud de Lleida i a les Terres de l'Ebre, de ruixats se n'esperen ben pocs. Les precipitacions aniran localment acompanyades de tempesta, i la neu podrà reaparèixer al Pirineu per sobre dels 2.100 metres al sector oriental i dels 1.800 a l'occidental.

No cal dir que la temperatura tirarà clarament cap avall. El termòmetre tocarà fons dimecres a la matinada i, a partir de llavors, tornarà a pujar fins a recuperar els valors gairebé estiuencs. Al llarg de la segona meitat de la setmana es mantindrà el temps insegur, amb la possibilitat de nous ruixats a partir de divendres.

Més continguts de