El Meteocat activa avisos de perill per pluja i neu

La borrasca pot deixar més de vint centímetres en cotes mitjanes i altes

Aquesta tarda el Meteocat ha activat un avís per la possibilitat que aquest cap de setmana s'acumulin gruixos de neu importants en cotes mitjanes i altes del Pirineu. L'avís és vàlid de cara a aquest dissabte i alerta de la possibilitat que al Pirineu occidental s'acumulin més de 20 centímetres de neu a partir dels 1.300 metres. L'avís és del nivell més baix (1 sobre 6) i afecta les comarques de la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l'Alt Urgell. Els meteoròlegs de la Generalitat esperen que la cota de neu se situï al voltant dels 1.100 metres, o que fins i tot pugui ser puntualment més baixa.

El Meteocat també té actiu un avís per possibilitat de xàfecs localment forts durant les pròximes hores. En aquest cas l'avís afecta la majoria de comarques, però en general és vigent únicament fins a la pròxima matinada. S'esperen xàfecs que puguin descarregar fins a 20 l/m2 en menys de mitja hora, uns ruixats que podran anar acompanyats de tempesta i calamarsa o pedra. L'avís és de nivell 2 sobre 6.

També de cara a diumenge a la tarda hi ha actiu un avís per -possibilitat de xàfecs localment forts, però només afecta quatre comarques: el Vallès Oriental, la Selva, Osona i la Garrotxa.