Perill alt per vent en 12 comarques

El Servei Meteorològic de Catalunya alerta també d'un temporal de mar de cara als dies vinents

El Servei Meteorològic de Catalunya ha ampliat a la majoria de comarques l'avís de situació de perill per vent que ja es va activar ahir i que és vigent tant per dijous a la tarda com per divendres. Ara són dotze les comarques en què el perill es considera alt –grau 3 sobre 6–, des del Barcelonès al Baix Camp i des del Garraf a la Segarra. El Meteocat alerta de cops de vent de l'est que poden superar els 20 m/s, és a dir, 72 km/h. Només algunes comarques del Pirineu i les de l'extrem nord-est de Catalunya queden al marge de l'avís.

També hi ha actiu un avís per mala mar que afecta tot el litoral català de cara a dijous i divendres. Per dijous el perill es considera alt només a la Costa Daurada i a les Terres de l'Ebre, però per demà a la tarda el temporal de mar s'estendrà a tot el litoral segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, que alerta que les onades podrien superar els 2,5 metres.

L'Agència Espanyola de Meteorologia també té actius avisos per vent i mala mar al País Valencià, a les Balears i en diferents províncies castellanes. Al nord del País Valencià l'Aemet alerta de la possibilitat que aquest divendres es puguin acumular més de 80 l/m2 en només 12 hores.

Al Pirineu no hi ha avisos de situació de perill actius, però sí que cal ser prudents amb les allaus. El butlletí que elabora diàriament l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya situa en marcat (grau 3 sobre 5) el perill d'allaus de neu humida a la Vall d'Aran i al nord del Pallars; a la resta, el grau és de 2 sobre 5.

Més continguts de