Onades de gairebé 9 metres a tocar de la Costa Brava

Protecció Civil ha activat el pla Inuncat a causa del temporal marítim que afecta el litoral nord

La situació de forta mar de fons que afecta avui alguns trams de la costa catalana ha fet que Protecció Civil hagi activat el pla Inuncat. La boia de mesura ubicada a pocs quilòmetres del cap de Begur ha arribat a registrar una onada màxima de 8,75 metres aquest matí, i la que es troba just davant de la costa central ha mesurat onades de més de 5 metres.

L'onatge ha afectat la circulació de trens de la línia R1, que va amb 15 minuts de retard a causa del temporal. Aquest matí constaven ja inundacions i afectacions lleus al passeig marítim i primera línia de mar a Portbou, Port de la Selva, Cadaqués, l'Escala i Tossa de Mar, i tot fa pensar que la situació es complicarà encara una mica més a la tarda. El Meteocat té actiu un avís de grau 5 sobre 6, és a dir, perill molt alt a tota la Costa Brava, i a la costa central, el perill és alt. A la Costa Brava el perill es considera molt alt fins demà a primera hora, i alt fins al migdia. L'Ajuntament de Barcelona ha activat l'alerta de protocol per mal estat de la mar.

Protecció Civil demana extremar les precaucions al front marítim, sobretot en zones portuàries i espigons. També demana evitar anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i posar-se en perill per aquest motiu.