Publicitat
Publicitat

“Perill molt alt” pel vent i l'estat del mar

El Meteocat ha elevat a 5 sobre 6 en algunes comarques l'avís de perill per vent avui. Avisos vermells també al nord de les illes

La previsió de forta tramuntana per avui ha portat als meteoròlegs del Meteocat a apujar l'avís de situació de perill per vent a “perill molt alt” (5 sobre 6) al Pirineu, Prepirineu i a la Catalunya Central. En cotes mitjanes i altes de tots aquests sectors el vent podria superar demà els 125 km/h. Tot i que en un grau de perill menor, la majoria de comarques estan afectades per aquest avís de fort vent de cara a avui al matí, sobretot les de la meitat nord de Catalunya. El vent anirà acompanyat de nevades al vessant nord del Pirineu, fet que pot provocar el fenomen del torb a cotes altes. El vent perdrà força clarament durant les últimes hores d'aquest dimarts.

El temporal provocarà una alteració molt important de l'estat de la mar. En aquest cas el perill més alt s'entreveu al nord de les Balears, on les onades podrien arribar a superar els 8 metres. L'AEMET té activa l'alerta vermella davant d'aquesta possibilitat a Menorca i al nord de Mallorca. En tots aquests sectors el vent també superarà probablement els 100 km/h. A Catalunya el temporal marítim se centrarà sobretot a la Costa Brava, on les onades podrien superar els 2,5 metres. És bastant probable que el temporal obligui a interrompre el trànsit marítim entre Catalunya i les Balears.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT