Perill alt per pluges intenses en quatre comarques

Les tempestes més fortes d'aquesta setmana s'entreveuen de cara a dimecres

El temps continua mogut i s'embolicarà encara més de cara a aquest dimecres. El Servei Meteorològic de Catalunya té actius diversos avisos de situació meteorològica de perill per pluges intenses i abundants. El més important és el que està actiu per a dimecres.

El Meteocat valora el perill per pluges fortes en grau 3 sobre 6, és a dir, perill alt, a les comarques del Camp de Tarragona i a la Conca de Barberà, en una franja de temps que va de les 8 del matí a les 8 del vespre de dimecres. L'avís alerta de la possibilitat que les tempestes descarreguin més de 20 l/m2 en 30 minuts i que puguin anar acompanyades de calamarsa. Tot i que el perill més alt s'entreveu al Tarragonès, al Baix Camp, a l'Alt Camp i a la Conca de Barberà, l'avís afecta la majoria de comarques, i només en deixa de banda algunes de Ponent i del nord-est.

També hi ha actiu un avís per possible acumulació de fins a 100 l/m2, també centrat al Camp de Tarragona. Els ruixats i tempestes continuaran dijous, tot i que ja començaran a anar de baixa. A partir de divendres el temps s'entreveu més estable i més calorós.

Avui fins a les dues del migdia les tempestes ja havien acumulat 33 l/m2 a Navata, 33 a la Beguda Alta, 23 a la Llacuna, 21 a Lladurs, 20 a Igualada, 12 a Cardona i 10 a Banyoles, on fins i tot hi ha descarregat calamarsa. Per a aquesta tarda el Meteocat també té actiu un avís.

El pla Inuncat està activat en fase de prealerta. Protecció Civil recomana precaució en les activitats a prop de les lleres dels rius i rieres, i també recomana evitar passar per zones on els despreniments siguin habituals.