Seguirà el temps insegur amb temperatures càlides

Els ruixats no volen desaparèixer i ens seguiran afectant en l'inici de la setmana vinent

Durant la jornada d’ahir dissabte els ruixats i les tempestes van arribar a ser molt abundants en alguns indrets del sud del país, on es van acumular més de 50 litres en alguns casos (dades en l/m2):

  • 60 a Pratdip
  • 53 a l’illa de Buda (Delta de l’Ebre)
  • 50 a l’Alforja
  • 39 a Sant Jaume d’Enveja
  • 32 a l’Ametlla de Mar
  • 15 al Perelló
  • 12 a Tivissa

A banda dels ruixats d’ahir, al llarg d’aquesta matinada també hi ha hagut ruixats cap a sectors del litoral i prelitoral, on s’han recollit fins a 13 l/m2 a Siurana, 5 a Sant Quirze del Vallès, 3 a Viladecavalls i 2 a Cerdanyola del Vallès.

Previsió meteorològica

Durant aquest matí de diumenge esperem que la nuvolositat abundant torni a ser la protagonista a gran part del litoral i prelitoral, alhora que s'hi podran gestar ruixats, algun dels quals podria descarregar amb forta intensitat. En principi haurien d’afectar més probablement punts del litoral de Barcelona i Girona, però no se’n descarten a la resta del litoral.

Durant la tarda, aquests ruixats del litoral haurien d’anar a menys i n'hi podria haver de nous cap al Pirineu i Prepirineu, però menys extensos i més irregulars fins al vespre, moment en què també tendirien a desaparèixer. A mesura que avanci la tarda les clarianes i el sol guanyaran terreny d’oest a est.

A causa de la nuvolositat abundant que esperem durant bona part del dia al litoral i prelitoral, les temperatures màximes patiran una lleugera davallada en aquests indrets, mentre que a Ponent i al Pirineu, on s’espera més sol, els valors experimentaran un ascens significatiu respecte als últims dies.

De cara a la setmana que ve

Els mapes són molt canviants i cada actualització dels models meteorològics, a poques hores vista, pot fer modificar el pronòstic considerablement. Amb tot, la tendència de les últimes actualitzacions ens fa pensar en una primera meitat de setmana molt inestable, especialment dimarts, quan es podrien produir precipitacions abundants en diversos indrets de la costa i el prelitoral.

Malgrat tot, les temperatures seguiran sempre a la banda alta del termòmetre. No es veu una refrescada clara o una entrada contundent a la tardor ni a mitjà ni a llarg termini. És a dir, seguirem amb valors més propis de finals d'estiu que no pas de tardor, fins gairebé al mes d'octubre.