Publicitat
Publicitat

Sol, vent i temperatures hivernals

Avui ens espera una jornada de cel força clar arreu, fins i tot al Pirineu. Dilluns ens afectarà un altre front atlàntic a partir del migdia

Ahir a la tarda es van acabar formant ruixats, locals però intensos, que van anar acompanyats de calamarsa en punts de l'Alt Maresme. A Canet de Mar es van recollir 19 litres per metre quadrat o 3 a Calella. Independentment, les precipitacions de la tarda al Pirineu van acabar avançant cap al sud a darrera hora, i al llarg de la nit i la matinada han repartit alguns ruixats al nord-est del país, a la costa Brava i també a la costa Central. Cal destacar 2 litres a Palamós i a la Bisbal d'Empordà, 1 litre a Cassà de la Selva, i algunes dècimes a moltes localitats d'aquests sectors. Uns xàfecs que ja són història a hores d'ara, però que aquest matí encara es podran presentar al nord de les Balears, sobretot a Menorca.

Del que si que tornarem a parlar aquest diumenge serà de vent de tramuntana i de mestral. Aquesta matinada ja han assolit ratxes de fins a 152 km/h a Portbou, 90 a l'Albiol, 82 a Núria o 63 a Reus. El vent continuarà deixant-se sentir tot el dia als dos extrems del país i al Pirineu, a Castelló, al Rosselló, i també s'enfortirà al nord de Mallorca i sobretot a Menorca.

La jornada la passarem amb predomini del sol a bona part del territori, les nevades de la cara nord pirinenca aniran minvant amb celeritat, i només es mantindran els xàfecs de les Illes fins al migdia. L'ambient es mantindrà fred en general, tot i que al centre de la jornada alguns termòmetres podran repuntar un o dos graus respecte d'ahir. La majoria de màximes no arribaran als 10ºC a l'interior, i només arran de mar es podran ubicar entre els 12 i els 15 graus.

Demà tornarem a estar pendents de l'arribada d'un front atlàntic que entrarà a Catalunya a partir del migdia. El dia es llevarà amb sol i temperatures hivernals, però la tendència serà que el cel es vagi enterbolint amb el pas de les hores. El sistema frontal farà nevar a partir de la tarda al Pirineu, inicialment a l'entorn dels 1500 metres, però ho farà a qualsevol cota a darrera hora del dia. La nevada serà feble a la cara sud, però caurà amb més força a prop de la cara nord. Entre el vespre i la nit de dilluns a dimarts descarregaran també alguns ruixats entre el sud de la costa Brava i la costa Central que viatjaran, posteriorment, cap a les Balears.

De dimarts a divendres ens afectarà l'anticicló i parlarem ja de menys vent, de fred i boires sobretot de nit i matinada, i d'un ambient més temperat als migdies. El cap de setmana podria coincidir amb l'arribada d'un nou canvi de temps.

A ' www.ara.cat/meteo'  hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT