La méteo en 1 minut: divendres hi haurà un nou pic de calor

La temperatura tendirà a pujar, però l’augment més destacable es notarà divendres

El canvi de temps que anunciàvem ja el tenim aquí. En conjunt farà que avui hi hagi més núvols arreu, tot i que també hi haurà estones de sol, sobretot cap al sud. Ara bé, a partir de migdia les nuvolades guanyaran terreny cap al Pirineu, punts del Prepirineu, interior de les comarques de Girona i nord de les de Barcelona, i deixaran xàfecs i algunes tronades. Podran ser localment forts i fins i tot deixar calamarsa o pedra, tal com adverteix el Servei Meteorològic de Catalunya. Avançada la tarda aquests ruixats podrien arribar més desgastats en punts de la costa de l'Empordà. Fora d'aquests sectors, en principi no plourà.

El més agraït de tot plegat serà el descens de les temperatures, que es notarà sobretot a les comarques de l'interior. Si ahir es va arribar a valors de 37 ºC a 39 ºC a Ponent i a altres planes i fondalades interiors, avui els valors més alts s'enfilaran fins als 33 ºC a 35 ºC. En conjunt, la màxima se situarà entre els 28 ºC i els 33 ºC. Ara bé, al litoral es mantindrà la xafogor al llarg de tota la jornada.

Demà tornarà el temps tranquil i assolellat. Això afavorirà que, un cop més, les temperatures tornin a pujar entre 1 ºC i 3 ºC, en general. Tot i això, la temperatura mínima serà una mica més baixa i la nit serà de més bon dormir.

El pas d'una borrasca per l'Atlàntic de cara a divendres, que se n'anirà en direcció a les illes Britàniques, farà arribar a l'est de la península Ibèrica una massa d'aire càlid acompanyada de vent de ponent. Això vol dir que les temperatures es disparan en algunes comarques, sobretot a la meitat oest de Catalunya i a l'interior del País Valencià, on es podrien superar els 40 ºC. Aquest pic de calor tan marcat només durarà un dia, de manera que dissabte hi tornarà a haver valors més normals per l'època de l'any.