Una aurora boreal vista des de l'espai

L'astronauta de la NASA Jack Fischer ha fet públic el 'time-lapse' que mostra el fenomen des de l'Estació Espacial Internacional

L'astronauta de la NASA Jack Fischer ha publicat un 'time-lapse' en què es veu una aurora boreal des de l'espai aquest diumenge al seu compte de Twitter. El vídeo està enregistrat des de l'Estació Espacial Internacional mentre viatjaven a 28.000 quilòmetres per hora, 400 quilòmetres per sobre de la Terra.

Les aurores boreals són un fenomen que es produeix quan les partícules solars entren en contacte amb els camps magnètics de la Terra, que es concentren als pols. És per això que només es poden veure en latituds altes. Quan les partícules solars entren en contacte amb àtoms d'oxigen i de nitrogen de la part alta de l'atmosfera es generen aquests tons verdosos o groguencs, a vegades fins i tot blavosos o violetes.

Fa un dies es va fer públic un enllaç de Google Street View en què es pot fer una visita virtual a l'Estació Espacial Internacional, des d'on s'han enregistrat les imatges. Es tracta de la primera vista en 360 graus d'un indret que es troba fora del nostre planeta.