Primer diumenge de tardor però seguirà fent estiu

La tardor meteorològica arriba aquest any amb un retard acusat

Aquesta matinada hem entrat a la tardor astronòmica, concretament a les 03.54 h. La tardor durarà un total de 89 dies i 20 hores, fins al 21 de desembre. Tanmateix, la tardor meteorològica no vol arribar, encara, avui. Ahir ja es van fregar els 35 ºC en molts indrets de l'interior de les Terres de l'Ebre, i els valors d'entre 30 i 35 ºC van sovintejar a la majoria d’indrets de l’interior de Catalunya. Als matins es nota un cert refrescament nocturn causat per la pèrdua d'hores de sol respecte al juliol o l'agost, especialment a l’interior, però la fresca no té continuïtat durant el dia.

Avui serà una jornada molt similar a la d’ahir, fins i tot amb més sol i calor. No esperem cap tipus de núvol en cap indret de Catalunya. Dia radiant. S’assoliran els 35 ºC als indrets més càlids del país i puntualment es podrien apropar cap als 37 o 38 ºC de forma local cap a l’interior de les Terres de l’Ebre. També es superaran els 30 ºC en força més indrets pròxims a la costa o en la mateixa línia costanera.

¿Com es presenta la setmana vinent?

Tot sembla indicar que la calor d’aquest cap de setmana no es repetirà en les pròximes jornades, i pot ser ja no la tornarem a tenir fins a l'estiu vinent. De cara a demà dilluns, el temps s’inestabilitzarà, amb ruixats que apareixeran especialment a les comarques de Barcelona i Girona.

Juntament amb els ruixats, les temperatures es normalitzaran i tindrem els valors que corresponen a l’època que som. Sembla que de cara a mitjans de setmana el temps més assolellat tornarà a guanyar protagonisme, però sense recuperar els valors de ple estiu d’aquest cap de setmana passat.