Les impactants imatges d’un tornado a l’Índia s’han fet virals

El fibló va afectar la ciutat de Faribadab, situada al sud de Nova Delhi

La ciutat índia de Faridabad, situada a tocar de Nova Delhi i que és gairebé tan gran com Barcelona, es va veure afectada per un tornado a mitjans d'aquesta setmana. La potent columna d’aire en rotació va deixar imatges espectaculars al passar enmig dels edificis. Els vídeos s’han fet virals i han corregut com la pólvora per la xarxa.

Es pot veure com la força del vent aixeca objectes ben diversos, a banda d'una gran quantitat de pols i sorra. Fins i tot, en una d'aquestes gravacions, es veu com un parell de persones fugen corrents per aixoplugar-se quan, de cop i volta, un objecte impacta amb una d'elles i la fa caure a terra.

El vent, que va superar àmpliament els 150 km/h, va causar danys importants a una zona de la ciutat. Va tombar motocicletes, parets, arbres i va arribar a arrabassar teulades senceres. Pocs minuts després del pas del tornado va caure una pedregada amb pedres d'una mida destacable.

El fet curiós d’aquest fibló és que va ocórrer fora de la zona de l’Índia on són més habituals. Normalment aquests fenòmens tenen lloc a la frontera amb Bangladesh. La raó principal és que en aquest sector interactuen les masses d’aire càlid i humit en superfície que provenen del golf de Bengala amb les que arriben del nord i queden sobreelevades per l’altiplà del Tibet. D’aquesta manera es dispara la convecció profunda i es generen grans tempestes que són capaces de formar tornados.