El pantà de Darnius-Boadella guanya 30 punts en dos dies

Divendres es trobava al 60% de la seva capacitat. Aquest cap de setmana han recollit 177 litres/m2

El pantà de Darnius-Boadella es troba a la conca del riu Muga, a l'Alt Empordà. Es tracta d'un embassament relativament modest, amb una capacitat de 61,1 hm3, força inferior que el de la Baells (109 hm3) o el de Susqueda (233 hm3), molt per sota dels 679 hm3 de capacitat del pantà de Canelles.

L'Alt Empordà ha sigut una de les zones que més pluja han recollit aquest cap de setmana. A Navata s'han comptabilitzat fins a 207 litres; al pantà de Darnius-Boadella, 177 litres, i a Espolla, fins a 144 litres per metre quadrat.

Segons ha comunicat l'Agència Catalana de l'Aigua aquest dilluns al matí, l'embassament de Darnius-Boadella ha guanyat més de 30 punts en tan sols dos dies. Ha passat del 60% de capacitat divendres, 16 de novembre, al 90 % la jornada de diumenge.

Cal recordar que aquest pantà va iniciar l'any 2018 immers en un greu context de sequera, ja que en aquell moment es trobava a poc més del 30 % de la seva capacitat. Les pluges de l'hivern i la primavera van fer que abans de l'estiu s'omplís fins a aproximadament el 75 % del total, però que la sequera de l'estiu fes que a principis d'octubre es trobés, novament, a poc més del 40%.

Actualment el conjunt d'embassament de les conques internes de Catalunya es troben al 90% del total. Els de la Conca de l'Ebre se situen al 84%.

Més continguts de