Dos possibles tornados a Malgrat de Mar i als Pallaresos

El fenòmens ha fet malbé una gasolinera i han tombat diversos arbres

Entre les pluges i les tempestes que aquesta nit han afectat tot Catalunya s'hi ha format com dos possibles tornados que han acabat afectant Malgrat del Mar i els Pallaresos.

El primer fenomen molt violent ha afectat els Pallaresos, i més concretament l'Urbanització els Pallaresos Parc, ubicada a l'oest del poble. Cap sa les deu de la nit d'ahir en aquest municipi del Tarragonès ha via haver un possible tornado que va fer caure molt arbres, fet que ha provocat danys en algunes cases i talls als carrers. Un dels arbres va caure just sobre un cotxe, però segons l'Ajuntament dels Pallaresos no hi ha hagut ferits.

El segon s'ha produït entre les 3 i les 4 de la matinada, i ha provocat desperfectes importants en una gasolinera ubicada al sud de Malgrat de Mar La força del vent ha trencat vidres en alguns hotels de la zona i també ha fet malbé un parc d'atraccions, un concessionari i un establiment de jardineria. Diversos arbres han quedat malmesos i fins i tot alguns contenidors han anat per terra. Segons fonts de l'Ajuntament cap persona ha resultat ferida.

El possible tornado ha entrat per mar i ha arribat com a mínim fins a la carretera N-II, on hi ha la gasolinera que ha quedat molt malmesa. Per tant, hauria recorregut com a mínim uns 700 metres.

Les destrosses fan pensar que en tots dos casos es tracta de tornados, però, com sempre en aquests casos, si no apareixen imatges clares, serà l'estudi de les desperfectes a posteriori el que determinarà la categoria i el tipus de fenomen que s'ha produït.