Publicitat
Publicitat

La méteo en 1 minut: retorn al març al centre de la setmana

Entre demà i divendres les temperatures seran entre 5 i 10 graus més baixes que els últims dies

Hem encetat aquest dimarts amb temperatures molt suaus en general, només al Pirineu s'ha baixat dels 5 graus a primera hora, i aquest migdia tampoc hi haurà grans canvis en la temperatura respecte als dies anteriors. Avui, amb el pas de les hores el temps s'anirà fent més variable i fins i tot descarregaran alguns ruixats. Els xàfecs afectaran sobretot sectors del Pirineu Oriental, del Prepirineu i de la Catalunya Central, tot i que al vespre i durant la nit també podrien arribar de forma esporàdica a àmbits com el Penedès i el Vallès o a la costa i el Prelitoral de les comarques de Tarragona. Aquesta tarda el vent d'entre tramuntana i gregal es deixarà sentir amb cops de més de 50 km/h en molts sectors de l' Empordà i de la Selva, un vent que augmentarà clarament la sensació de fred.

Demà els núvols més abundants se centraran a la meitat sud de Catalunya i especialment al País Valencià. No són descartables alguns plugims a la Costa Daurada, però en general no plourà. Aquest dimecres es començarà a notar una baixada de temperatura que sens dubte serà el canvi de temps més important d'aquesta setmana. De màximes de gairebé 30 graus passarem a màximes de menys de 20, un fet que obligarà a deixar de banda el vestuari més estiuenc i farà que l'ambient sigui, si no, d'hivern, com a mínim sí de finals de març.

La baixada es notarà tant al migdia com a primera hora, però no de la mateixa manera arreu. A la costa i al Prelitoral central de dia la temperatura no baixarà més de 2 o 3 graus, però en canvi els matins de dijous i divendres hi seran fins a 4 o 5 graus més freds que els últims. En general la temperatura baixarà més de 5 graus tant de dia com de nit, i això provocarà que dijous i divendres el termòmetre baixi dels 0 graus al Pirineu, i que les glaçades puguin afectar també punts de la Catalunya Central i fins i tot diverses comarques interiors de Girona. A Ponent els mapes del temps fan pensar que la mica de vent de mestral que s'hi anirà deixant sentir els dies vinents evitarà glaçades, però les nits de divendres i dissabte probablement el termòmetre també baixarà dels 5 graus.

A partir de dijous el sol tornarà a predominar arreu, i més enllà dels ruixats d'aquesta tarda i vespre res fa pensar en més pluges durant la setmana. Tampoc per Sant Jordi, que és molt poc probable que sigui un dia de temps complicat o amb risc destacable de ruixats. El més probable és que diumenge predomini el sol, amb unes temperatures que s'hauran recuperat clarament de la caiguda del centre de la setmana.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT