Méteo especial: últimes tempestes abans que torni la calor intensa

Entre dilluns i dimarts el termòmetre tornarà a fregar els 40 graus a Ponent

Aquesta tarda no hi està havent tempestes tan fortes i extenses com ahir, però els xàfecs descarrguen amb ganes al voltant de serralada Transversal, en comarques com la Garrotxa, el Ripollès o fins i tot el Pla de l'Estrany i el Gironès. Fins a dos quarts de sis de la tarda destaquen els 19 l/m2 acumulats a Sant Privat d'en Bas, els 18 de Sant Feliu de Pallerols, els 17 la Vall d'en Bas, o els 2 d'Olot.

A l'extrem nord de la Costa Brava avui hi bufarà una mica de marinada, però en general al migdia no serà gaire destacable. En general avui hi haurà banderes verdes a les platges, amb possibles excepcions al nord de la Costa Brava. També en alguns indrets on ahir hi va ploure amb més força pot ser que l'aigua no sigui vàlida per al bany a causa de la torrentada.

El cap de setmana el temps serà tranquil. Dissabte a la tarda hi pot haver alguna tempesta puntual al Pirineu, però els pròxims dies en general els xàfecs de tarda tendiran a desaparèixer. El cap de setmana farà sol i no hi ha indicis de canvis destacables en l'inici de la setmana que ve. Dissabte la marinada arribarà a bufar amb cops de 30 o 40 km/h a les Terres de l'Ebre i també a les platges més obertes de la Costa Brava.

La temperatura s'anirà enfilant cada cop més a mesura que passin els dies. El cap de setmana farà més calor que avui, i dilluns i dimarts més que el cap de setmana. La temperatura tornarà a superar els 35 ºC a l'interior, i és possible que entre dilluns i dimarts alguns termòmetres tornin a flirtejar amb els 40 ºC a Ponent. Aquesta calor intensa durarà bona part de la setmana que ve, probablement sense que hi hagi temperatures excepcionals, però sens dubte els set dies que venen tocarà suar bastant més que els últims.

Un altre aspecte interessant a llarg termini és la possibilitat que aquesta calor s'acabi de sobte al final de la setmana que ve. Encara hi ha molta incertesa sobre això, però no és descartable un canvi de temps sobtat entre el 26 i el 27 de juliol.

Més continguts de