La méteo en 1 minut: temps més inestable a partir de diumenge

El cap de setmana tindrà encara migdies força càlids per a l'època 

El vent ha anat afluixant, i això fa que el dia hagi començat amb temperatures bastant més baixes que ahir a l'Empordà, a les Terres de l'Ebre i al Pirineu. A la Seu d'Urgell, per citar un cas molt clar, avui a les vuit el termòmetre marcava 7 ºC, mentre que ahir a primera hora n'hi havia 18. Més enllà dels efectes del vent l'ambient aquest matí no ha sigut gaire diferent del d'ahir.

Al migdia la sensació tèrmica serà una mica més baixa que els últims dies, especialment al sud de la Costa Brava i a la costa central, on es deixarà sentir lleugerament el vent de gregal. No serà destacable, però aconseguirà fer baixar la sensació tèrmica tot i les clarianes. També en moltes comarques lluny de mar avui la temperatura màxima serà un o dos graus més baixa que ahir.

Avui farà sol arreu. Demà es formaran alguns intervals de núvols a les Terres de l'Ebre i al nord del País Valencià, que com a molt arribaran a deixar algun ruixat al voltant dels Ports. Dissabte predominarà el sol, però a la tarda hi haurà més nuvolades que els dies anteriors tant al Pirineu com en altres punts de muntanya. A última hora començaran a aparèixer alguns ruixats sobretot al Pirineu.

El temps de diumenge s'entreveu encara bastant incert. Els models no s'acaben de posar d'acord en la idea del dia: alguns fan pensar en ruixats destacables al Pirineu i a les comarques de Girona, però l'escenari més probable és el d'un dia amb núvols en augment i temps cada cop més insegur. A partir del migdia anirien apareixent ruixats molt irregulars, sobretot al Pirineu, a Ponent i a les comarques de Tarragona.

Dilluns i dimarts les pluges podrien guanyar protagonisme. La previsió és poc clara, però en tot cas un dilluns o un dimarts amb pluja destacable és més probable a Ponent i a les comarques de Tarragona que no pas en comarques centrals i de Girona.

Tampoc queda gaire clar què passarà amb la temperatura. Durant el cap de setmana l'ambient no canviarà gaire, però l'augment dels núvols podria fer que a partir de diumenge les nits siguin menys fredes o menys fresques, segons la comarca. Alguns models fan pensar que la setmana que ve començarà amb més tardor i temperatures dos o tres graus més baixes, però l'escenari més probable és que l'ambient poc fred per a l'època continuï durant bona part de la setmana que ve.