Ambient rúfol a la costa i més assolellat a l'interior

El cap de setmana estarà caracteritzat per la dualitat de temps entre l'interior i la costa

Escolta aquí la previsió del temps

Aquest primer cap de setmana d'octubre comença amb temperatures mínimes que han anat a l'alça respecte a jornades anteriors a causa de l'augment de la nuvolositat que s'ha fet present al llarg d'aquesta nit en bona part de la meitat est del país. Aquest fet ha provocat que en alguns indrets costaners, com en el cas de la ciutat de Barcelona, s'hagi fregat un altre cop la nit tropical: al Raval no s'ha baixat dels 19,9ºC. A més, al Pirineu, on ahir ja van aparèixer les primeres glaçades de forma tímida, avui ja no hi trobem cap valor negatiu. Entre els valors més baixos destaquen:

  • Das, 2º
  • El Pont de Suert, 5º
  • Puigcerdà, 6º
  • Oliola, 7º
  • Sort, 7º
  • Guardiola de Berguedà, 7º
  • Gisclareny, 7º
  • Tornabous, 8º
  • Súria, 9º
  • Conesa, 9º

Al llarg d'aquest dissabte esperem que la nuvolositat segueixi ben compacta al voltant del litoral i prelitoral central, des del Baix Penedès fins a pràcticament el Baix Empordà. En aquests indrets és on hi ha la possibilitat al llarg de la jornada d'avui que es puguin escapar quatre gotes o roines. En principi serà poca cosa i s'acumularan quantitats de precipitació més aviat minses. Però aquest temps del litoral i el prelitoral contrastarà amb l'interior i el Pirineu, on tindran un ambient molt més assolellat durant tota la jornada.

 

Amb tot, les temperatures màximes seguiran anant a la baixa a la meitat est del país i en gairebé tot els casos quedaran per sota de la marca dels 24ºC. En canvi, a l'interior de les terres de l'Ebre i també a ponent es podran superar de nou els 30ºC amb un ambient molt més assolellat durant tota la jornada. La tramuntana i el mestral seguiran bufant amb ganes als dos extrems del país.

Diumenge serà un dia molt similar al de dissabte, l'ambient rúfol seguirà sent el protagonista a la meitat est del país. A partir del migdia la probabilitat de ruixats fins i tot augmentarà una mica més. Tot i això, en general seguiran sent fenòmens més aviat locals i minsos. Les temperatures màximes seguiran anant a la baixa. Com a novetat, a partir del migdia arribaran núvols alts i mitjans per ponent sense més conseqüències, però aquests núvols provocaran que les temperatures màximes també baixin lleugerament a la meitat oest del país. El mestral i la tramuntana perdran força aquest diumenge però no desapareixeran del tot. De fet, durant la nit de diumenge a dilluns es tornaran a intensificar clarament.