Aquest dissabte reapareixeran les tempestes en molts indrets

Algunes podran ser fortes i durant la nit també arribaran a la meitat est

Aquest cap de setmana començarà amb un canvi de temps notable. Tenim a les portes un front atlàntic actiu que es realimentarà quan entri en contacte amb el Mediterrani a causa del fet que porta molt d'aire fred associat. El pas d’aquest front comportarà un nou descens significatiu de les temperatures i noves precipitacions.

De moment, aquest matí encara hi haurà força estones de sol cap a punts de la meitat est del país especialment. Tanmateix, a la meitat oest el cel s’anirà ennuvolant ràpidament a mesura que avanci el matí i ja podrien aparèixer alguns ruixats prefrontals, en principi poca cosa fins al moment.

A partir del migdia i fins al vespre és quan s’espera que el front comenci a escombrar Catalunya d’oest a est de forma progressiva però contundent. Les precipitacions començaran per la meitat oest i poden ser intenses, localment podran anar acompanyades de pedra o calamarsa i fins i tot no es descarta algun fenomen sever associat. Molt de compte en aquest sentit, si heu de viatjar cap a ponent: de cara a dissabte a la tarda, els models indiquen una zona de tempestes que podrien ser violentes entre les Garrigues, el Pallars Jussà i la Segarra. Aquests ruixats i tempestes, a mesura que avanci la tarda, s’aniran traslladant cap a punts de la meitat est, on durant la nit també arribaran a la costa. Tot i això, no es descarta una nova reactivació d’aquestes tempestes de cara a la matinada vinent, cap a sectors del nord de la costa central i sud de la Costa Brava, on també podrien ser intenses.

Les temperatures de cara a la nit, un cop precipiti i hagi passat el front, experimentaran un descens contundent, que es traduirà de cara a diumenge amb un ambient que serà més de finals d'hivern que no pas de primavera avançada, tot i trobar-nos al mes de maig. Sumat a això, els vents de tramuntana i mestral entraran també amb força als dos extrems del país a partir del vespre, fet que incrementarà la sensació de fred. 

Finalment, cal destacar també que amb el descens termomètric la neu pot tornar a aparèixer un cop més al Pirineu per sobre dels 1.200 metres a partir d’aquest vespre mateix, quan entri l’aire més fred que porta associat el front.

Diumenge més tranquil...

De cara a demà diumenge, sembla que tot plegat ja serà història i el temps serà assolellat en general a la meitat sud. Al nord-est del país, encara hi podrà quedar nuvolositat residual i es podrà escapar encara algun ruixat de cara a la tarda. Tot i el sol, l’ambient a primeres hores del matí serà ben fred, com si fóssim al març o, fins i tot, a finals de febrer. Al migdia, amb el sol, es recuperaran les temperatures a la meitat sud. 

Més continguts de