La méteo en 1 minut: xàfecs a curt termini, pluges extenses dissabte

Les temperatures baixaran entre 2 i 4 graus però encara no farà fred

Ahir es va arribar fins als 34 ºC a Tortosa i fins als 33 ºC a Girona, temperatures que no es registraven des del 31 d'agost o l'1 de setembre. Aquesta revifalla de l'estiu no s'acabarà en sec, però sí que s'anirà apagant a mesura que avanci la setmana. Avui les temperatures recularan al Pirineu, però en general la sensació tèrmica continuarà sent de fins a 30 ºC al migdia.

Aquesta tarda els xàfecs guanyaran protagonisme: ja no només afectaran el Pirineu, sinó també el Prepirineu, la Catalunya Central i fins i tot alguns punts de la costa i del prelitoral, on arribaran més desgastats. També als Ports s'hi podrien formar algunes tempestes. El temps més variable marcarà també aquest dijous. En aquest cas al matí hi haurà ja més intervals de núvols, però a la tarda els xàfecs acabaran afectant si fa no fa les mateixes comarques que avui.

Divendres també serà un dia enterbolit o mig ennuvolat, però en aquests casos els ruixats quedaran més concentrats al Pirineu. Dissabte serà el dia amb més pluja de la setmana. Els models de previsió fan pensar que serà sobretot entre mig matí i mitja tarda quan les precipitacions abraçaran més comarques. En molts casos les pluges no seran abundants, però tant al Pirineu com a prop de mar hi haurà la possibilitat de ruixats més forts i acompanyats de tempesta. Diumenge segurament quedarà un dia insegur i amb ruixats més puntuals que sobretot afectaran el Pirineu. Tot fa pensar que en la segona part del cap de setmana el risc de pluja serà bastant més baix.

Les temperatures aniran baixant progressivament. Els pròxims dies ja no se superaran els 30 graus, però tampoc esperem temperatures tan baixes com les de fa alguns dies. Refrescarà, però no notarem un canvi brusc de temperatura ni durant el cap de setmana ni probablement en l'inici de la setmana que ve. La tardor començarà oficialment dilluns al matí, però per ara res fa pensar que fins als últims dies de setembre, com a mínim, s'hagi de notar gaire el canvi d'estació.