La méteo en 1 minut: esclat de primavera que no serà definitiu

Aquest dissabte l'ambient serà d'abril però la setmana que ve començarà amb fred

Torna l'ambient de primavera. Aquest matí la temperatura ja no ha sigut tan baixa com ahir, en general, i al migdia es notarà clarament la pujada del termòmetre. Avui se superaran els 20º a Ponent, a les Terres de l'Ebre i en molts punts del prelitoral, un canvi a l'alça que encara es notarà més demà. Aquest dissabte serà el dia més càlid de la setmana, amb màximes de fins a 25º en alguns punts. En canvi, diumenge la temperatura ja no pujarà tant: fins al migdia l'ambient continuarà sent molt agradable, però a la tarda es començarà a girar la truita una altra vegada.

El març marçot no ha dit l'última paraula. La setmana que ve començarà amb una clara entrada d'aire fred que tornarà a fer revifar l'ambient d'hivern tant o més que aquesta setmana. A diferència del que va passar entre dimecres a la tarda i dijous, aquesta vegada l'aire fred tindrà més temps per instal·lar-se, de manera que la primera part de la setmana que ve cal esperar-la de final d'hivern, amb matins amb glaçades al Pirineu, a la Catalunya Central i fins i tot en punts del prelitoral, i migdies amb temperatura continguda.

Avui el dia ha començat sense núvols, i en general el cap de setmana serà de cel clar. Demà a la tarda circularan alguns núvols prims en comarques centrals i de l'oest, però no serà fins diumenge a la tarda que el temps començarà a canviar de manera més clara.

Diumenge, entre la tarda i la nit, reapareixeran algunes nevades al vessant nord del Pirineu, i dilluns serà un dia força insegur en general. No hi ha cap tongada de pluja a la vista, però el primer dia de la setmana que ve s'arribaran a escapar algunes gotes en comarques de la Catalunya Central i del sud de Catalunya. Aquest canvi de temps afectarà sobretot el sud del País Valencià, on sí que plourà amb certes ganes entre dilluns i dimarts.

A llarg termini no hi ha indicis de cap borrasca activa important. Difícilment arribaran pluges i nevades abundants la setmana que ve, i sembla que caldrà esperar fins als últims dies del mes per veure algunes precipitacions més destacables al Pirineu.

Al començament del cap de setmana afluixaran el mestral i la tramuntana, però el vent tornarà a bufar amb ganes a partir de diumenge a la tarda. Aquesta vegada arribarà més de tramuntana, fet que provocarà que es deixi sentir més a l'Empordà i no tant a les Terres de l'Ebre. Demà al vespre també bufarà una mica de garbí al Maresme i al sud de la Costa Brava.

Més continguts de