Cap de setmana insegur a l'espera d'una possible situació de pluges fortes

Les pròximes nits seran més suaus però l'ambient de tardor marcarà el tram final de l'octubre

Escolta aquí la previsió del temps

Aquest matí la temperatura ha baixat gairebé tant com ahir. Al migdia les màximes s'enfilaran un o dos graus per sobre dels valors d'aquest dimecres, però l'ambient no canviarà gaire. Tampoc hi haurà grans canvis en l'estat del cel, en general farà sol tot i que circularan bandes de núvols prims.

Demà els núvols seran més espessos, el paraigua no farà falta però el cel quedarà més tapat en general. Això farà que de nit la temperatura pugi dos o tres graus en molts casos, però al migdia el canvi a l'alça es notarà poc.

El cap de setmana continuaran passant sistemes frontals, cada cop més actius. Entre dissabte a la tarda i nit s'escaparan algunes pluges minses en diverses comarques, sobretot al Pirineu Occidental, però també de forma més puntual en altres comarques interiors o de la costa. Diumenge el temps serà cada cop més insegur, però el més probable és que les pluges continuïn sent minses i molt disperses en general. Alguns models de previsió fan pensar que a la tarda i vespre podria ploure amb més ganes.

Però sens dubte el que crida més l'atenció de la previsió del temps és la possible situació de pluges abundants, i fins i tot temporal, de cara a la setmana que ve. L'arribada d'una bossa d'aire fred en altura podria provocar una situació de pluges fortes i vent al Mediterrani, un temporal que a Catalunya ens afectaria sobretot entre dimarts i dimecres. Aquest tipus de borrasques solen fer ballar molt les previsions del temps, caldrà esperar per precisar, però per ara diferents models de previsió de referència apunten cap a aquesta mateixa direcció amb força confiança.

Més continguts de