Cap de setmana insegur amb ruixats en molts indrets

Els ruixats de tarda seran els protagonistes d'aquest cap de setmana

Aquesta matinada hem tingut alguns ruixats a la meitat est del país que principalment han afectat comarques de Girona i Barcelona. Aquest dissabte la inestabilitat tornarà a ser la protagonista.

Ens espera una primera meitat del dia amb nuvolositat abundant en molts indrets del país i ruixats que aniran reproduint-se d'est a oest, entrant de mar cap a terra i viatjant del litoral cap a l'interior amb certa rapidesa, i ja abans de la tarda hi podria haver grans clarianes a la costa i el prelitoral. En principi, fins a mig matí esperem precipitacions febles o moderades, sense més conseqüències. Compte, però, de cara a la tarda, especialment del prelitoral cap a l'interior: ràpidament es gestaran núvols convectius que probablement acabaran donant ruixats i tempestes cap a la Catalunya Central, Ponent i Prepirineu, i alguns podran descarregar amb forta intensitat i amb tempesta. A la costa, de cara a la tarda, tot i haver-hi grans clarianes, puntualment hi podria arribar algun d'aquests ruixats més potents, però de forma més aïllada i especialment cap al litoral sud. De cara a dissabte a la nit podrien arribar nous ruixats més febles cap a zones del litoral i prelitoral central i nord.

Les temperatures aquest dissabte, amb més sol en alguns indrets de la costa i el prelitoral, podrien pujar entre 2 i 4 ºC respecte a divendres, mentre que a l'interior aquest ascens serà menys acusat.

Sembla que els ruixats i les tempestes, sense afectar a tot arreu i a totes hores, també seran les protagonistes de cara a diumenge, però a diferència de dissabte podria ser que molts indrets de la costa i el prelitoral quedessin al marge d'aquests ruixats i gaudissin d'una jornada força assolellada a partir de mig matí. Tanmateix, del prelitoral cap a l'interior seguiríem parlant de ruixats i tempestes de tarda.

De cara als pròxims dies...

Sembla que la inestabilitat no voldrà desaparèixer, els ruixats de tarda seguiran presents en una gran part de comarques interiors i fins i tot a mitjans de setmana podrien reaparèixer a punts de la costa. Les temperatures seguiran ben lluny de pujar i situar-se en valors estivals, i sembla que podrien tornar a baixar força de cara a meitats de setmana, fins i tot amb noves nevades a les cotes altes del Pirineu.

Més continguts de