Cap de setmana amb matins força assolellats i tardes amb ruixats

A partir de demà la temperatura tendirà a pujar fins a recuperar valors més normals per a l'època

El front que durant les últimes hores ha regat la majoria de comarques de mica en mica es va allunyant. Des d'ahir al matí s'han acumulat quantitats de 10 a 30 l/m2 a molts punts del territori, sobretot a la Catalunya Central i el Prepirineu. Destaquen:

  • 40 l/m2 a Rellinars
  • 37 l/m2 al Pont de Vilomara
  • 36 l/m2 a Vacarisses
  • 34 l/m2 a Cadí Nord - Prat d'Aguiló
  • 26 l/m2 a Canaletes
  • 26 l/m2 a Salòria
  • 25 l/m2 a Cardona
  • 24 l/m2 a Blancafort
  • 23 l/m2 a la Bisbal del Penedès
  • 23 l/m2 a Solsona

Al llarg de la matinada la cota de neu ha voltat entre els 800 i els 1.000 metres, al nord del país. Això ha fet que el paisatge hagi quedat ben emblanquinat al Pirineu i el Prepirineu, especialment a comarques com la Cerdanya o l'Alt Berguedà:

Tot i els ruixats que encara a primera hora del matí queien a punts del nord de Ponent i el Pirineu, el sol s'anirà imposant arreu i s'arribarà a migdia amb el cel poc ennuvolat, en conjunt. A partir de llavors, creixeran nuvolades a zones de muntanya que, al llarg de la tarda, s'estendran arreu. A més, s'esperen alguns xàfecs que podran aparèixer a qualsevol punt, preferentment a les comarques de Tarragona, de l'interior del País Valencià i a la resta de zones de muntanya. La cota de neu se situarà al voltant dels 1.100 metres.

La temperatura màxima serà semblant a la d'ahir. Se situarà entre 8 i 13 ºC al Pirineu, entre 10 i 15 ºC al Prepirineu i a l'Altiplà Central i entre 15 i 20 ºC a la resta.

Demà, el matí serà força assolellat, en general. Un altre cop, a partir de migdia creixeran nuvolades al Pirineu, el Prepirineu i les comarques de Girona i del nord i l'est de Barcelona que, al llarg de la tarda, deixaran alguns xàfecs o tempestes aïllats. La cota de neu pujarà fins als 1.500 metres. A la resta, tot i alguns núvols, difícilment plourà.

A les Illes el temps es mantindrà insegur durant tota la jornada. Mentre que a Eivissa i Formentera els núvols seran inofensius, a Mallorca i Menorca podran caure alguns ruixats aïllats, localment acompanyats de tempesta.

Aquesta matinada la temperatura serà semblant o fins i tot baixarà una mica. De nou, a primera hora del matí de diumenge caldrà abrigar-se una mica a l'hora de sortir al carrer. En canvi, al migdia l'ambient serà més agradable. La temperatura pujarà entre 1 i 3 ºC, per bé que l'ascens serà més marcat al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el País Valencià.

Dilluns i dimarts seran dues jornades amb el temps més tranquil, si bé no acabarà de fer net del tot. Dimecres, sembla que podria arribar una nova tongada de ruixats que afectaria, sobretot, l'interior. Amb tot, la temperatura tendirà a recuperar-se amb el pas dels dies.