Cap de setmana amb alguns núvols i boires matinals

Les temperatures aniran en augment a mesura que avanci el cap de setmana i en dies posteriors

Aquest dissabte comença força més fred que ahir divendres. Les temperatures baixat aquesta nit passada perquè el front que ens va creuar ahir ha provocat una nova entrada d'aire lleugerament més fred. Aquest matí destaquen alguns valors dels cims del Pirineu, on s'ha baixat fins als -8ºC a la Bonaigua o a Boí, entre altres punts. També destaquen valors baixos a les valls del Pirineu i Prepirineu, fora de llocs amb boira, on ha arribat a glaçar (dades en graus centígrads):

  • El Pont de Suert: -4
  • Sant Pau de Segúries: -3
  • Organyà: -2
  • La Vall d'en Bas: -2
  • Tremp: -2
  • Olot: -1

A hores d'ara el més destacable d'aquest matí és el vent. Encara bufa amb força especialment a les Terres de l'Ebre i més moderadament al Camp de Tarragona, així com al nord de l'Empordà. S'ha arribat fins a 101 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, 98 km/h a Portbou o 79 km/h a l'Albiol. Malgrat tot, a la tarda ha d'anar clarament a la baixa amb tendència a desaparèixer al vespre.

L'altre factor que cal destacar és la boira que afecta gran part de l'altiplà central, el pla de Bages, Osona i algunes zones de l'interior de les comarques de Girona. Moltes d'aquestes boires no s'acabaran de dissipar al llarg del dia, especialment a Osona, on això farà que la temperatura màxima avui quedi més curta.

El pas de núvols prims serà el més destacable que tindrem avui al cel a la gran majoria de comarques catalanes, potser una mica més abundants i compactes a la cara nord del Pirineu, sobretot de cara a la tarda i al vespre, on no es descarta alguna tímida precipitació.

Fora dels llocs amb boira, les temperatures ja començaran a pujar més, i s'acostaran als 17º o 18º cap a les Terres de l'Ebre i altres zones del litoral. La pròxima nit les boires seguiran presents a molts punts de l'interior i això farà que les temperatures mínimes no puguin baixar tant. D'altra banda, amb l'arribada d'una massa d'aire més càlid en alçada, l'ascens de temperatures serà més significatiu al Pirineu.

De cara a demà diumenge, es podria tapar més a la cara nord del Pirineu i haver-hi algun ruixat feble, molt poca cosa, i amb una cota de neu alta, per sobre dels 2.500 m. A la resta de Catalunya esperem una jornada altra vegada assolellada, amb núvols prims però sense més conseqüències, i sobretot un ascens ja més marcat dels termòmetres, amb valors que ja assoliran els 20º en alguns indrets del sud de la costa daurada.