Publicitat
Publicitat

La méteo en 1 minut: boires, núvols baixos i menys sensació d'estiu

Els dies vinents no arribarà el fred, però la temperatura recularà dos o tres graus en molts indrets

La monotonia continua marcant el temps. Com més avança la setmana més bancs de boira apareixen al matí, ja no només a la Catalunya Central, sinó també en punts del prelitoral i de la costa. També els núvols baixos es van fent més extensos, tot i que, com ahir, avui on són més presents és a la Costa Daurada i a les Terres de l'Ebre. També aquí és on sembla que costarà més que es desfacin, i per tant on el sol serà menys protagonista aquest divendres. A la resta, com més avanci el matí més sol farà. Aquesta tarda no és descartable que hi hagi tempestes puntuals al voltant dels Ports, fenòmens puntuals, en tot cas.

Demà potser la novetat més destacable del temps serà l'augment dels núvols també a l'Empordà i sobretot a la Catalunya del Nord, on a prop de mar fins i tot es podrien escapar algunes gotes. En general, però, com més dies d'anticicló passin, més humitat i núvols baixos hi haurà als matins i als vespres. Al migdia, en canvi, el sol predominarà de forma més clara i farà que la temperatura continuï sent molt alta per a l'època. Diumenge els núvols podrien fer-se encara més espessos i persistents al sud de Catalunya i al nord del País Valencià.

Els dies vinents tampoc no hi haurà canvis de masses d'aire, però lentament la temperatura anirà baixant. El canvi es notarà més a l'oest que a la costa, i es farà evident en l'inici de la setmana que ve, moment en què al migdia la temperatura ja marcarà valors 3 o 4 graus més baixos que els últims dies a Ponent. No arriba el fred, però sí que progressivament l'ambient s'anirà fent cada cop més normal per ser octubre.

Les primeres insinuacions de canvis en el temps no s'entreveuen fins dimecres; no es pot dir que hi hagi possibilitats clares de pluges de cara a aquest moment, però sí que com a mínim hi ha més incertesa en els pronòstics, que caldrà seguir per veure si es pot confirmar si més no un petit canvi de temps de cara a la segona part de la setmana que ve.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT