Cap de setmana de ple estiu

El temps es mantindrà ben tranquil per la revetlla, tot i algun ruixat de tarda al Pirineu

Obrim un cap de setmana que vindrà marcat, en general, pel sol i la calor. Els intervals de núvols baixos que són presents en indrets del terç nord del país i del Camp de Tarragona s'aniran esvaint al llarg del matí. A partir de migdia creixeran nuvolades en zones de muntanya, sobretot al Pirineu i al Prepirineu. Serà en aquestes dues zones on, a més, s'espera que arribi a caure algun ruixat dispers al llarg de la tarda.

L'ambient es mantindrà càlid, de ple estiu. Malgrat tot, la temperatura baixarà entre 2 i 4 graus respecte a ahir. Els valors més elevats arribaran als 35 ºC, lluny dels 38 ºC que es van registrar ahir a Vinebre (Ribera d'Ebre).

Demà el dia serà assolellat, amb el pas d'alguns núvols alts i prims. La temperatura tornarà a pujar entre 1 i 2 graus. Per tant, es mantindrà la calor de ple estiu, sobretot a les comarques de l'interior.

La revetlla de Sant Joan

Com es presenta la revetlla de Sant Joan? El que sembla clar és que no s'espera pluja enlloc. A continuació us expliquem la previsió del temps d'aquesta nit per zones.

  • Litoral: el cel es mantindrà serè durant tota la nit i la matinada. La temperatura a mitjanit oscil·larà entre els 19 i els 24 ºC. La temperatura de l'aigua del mar està al voltant dels 20 ºC a la Costa Brava i dels 23 ºC a la costa central.
  • Prelitoral: la nit serà ben tranquil·la. La temperatura oscil·larà entre els 18 i els 22 ºC cap a mitjanit.
  • Catalunya Central: cel ben net de núvols al llarg de la nit. L'ambient serà agradable, si bé a mesura que passin les hores caldrà un jersei prim per no notar la fresca de la matinada. A les dotze de la nit hi haurà entre 15 i 20 ºC.
  • Ponent i interior de les Terres de l'Ebre: encara s'arrossegarà la inèrcia de la calor que haurà fet durant les hores centrals del dia. Això vol dir que a mitjanit l'ambient serà suau. La temperatura rondarà entre 19 i 23 ºC. Es mantindrà el cel serè.
  • Pirineu i Prepirineu: fins a primera hora de la matinada poden quedar restes de núvols, però a partir de llavors acabaran de marxar. L'ambient serà més aviat fresc, amb una temperatura que a mitjanit se situarà entre 13 i 18 ºC, si bé podrà ser una mica més alta a les valls del Prepirineu.

Més continguts de